Svinjetina sa kiselim kupusom i prazilukom iz rerne

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
31/05/2019
"Minut za klasiku u kuhinji - Svinjetina sa kiselim kupusom i prazilukom iz rerne "
Priprema20 min.
Kuvanje155 min.
Ukupno175 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Svinjske kolenice isečemo poprečno na posebne manje komade sa kostima. Možemo zamoliti da nam to uradre u mesari.

2. Meso sa jednim lovorovim listom i zrnima pimenta i bibera stavite u posoljenu vodu i stavite na umerenu vatru dok svinjetina ne počne da se odvaja od kostiju (oko 2 sata).

3- Luk i praziluk iseckajte i propžite dok ne omekša u ulju. Sipajte kiseli kupus - iseckan i alevu papriku, kurkumu, drugi lovorov list i malo soli. Nakon minut-dva mešanje dodajte pirinač, prethodno potopljen u hladnu vodu i dobro opran.

Propržite kratko i sipajte 200 ml rasola. Kuvamo dok se ne redukuje skoro potpuno i sve sipamo u pleh.

4. U kupus i pirinač sipamo bujon od kolenice - 1 deo zapremine pirinča - 2.5 šolje tečnosti. Može i malo više ako volite zrna da budu mekša. Zavisi od marke i vrste koju koristite.

5. Poređajte u pleh i komade svinjetine i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni dok ne upije višak tečnosti i dok jelo ne ostane na masti.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar