Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Pasulj sa domaćom kobasicom u đuvečari

Pasulj sa domaćom kobasicom u đuvečari

ZoriZori
Guru
8802805k
Pasulj sa domaćom kobasicom u đuvečari
Fotografije: Zori
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Možda nije postan, ali je veličanstven - probajte ovaj jedinstveni pasulj sa domaćom kobasicom i pamtićete nas po dobrom"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 pakovanje, zreo (500 g)
  • kobasica - 400 g domaća, od krupno mlevenog mesa
  • paradajz - 4 komada ili iz tegle
  • praziluk - 2 struka
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 2 komada, može i suva
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bujon - 500 ml od govedine
  • nana
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno potopite pasulj preko noći u vodu.

Ujutro prolijte vodu i dobro isperite pasulj. Kuvajte pasulj u šerpi dok ne omekša.

U dubljem tiganju ili šerpi zagrejte ulje i prvo propržite seckanu kobasicu od krupno mlevenog mesa, izvadite je i na istoj masnoći propržite sitno iseckane tri vrste luka (praziluk, crni i beli luk) dok ne omekšaju.

Dodajte sitno seckanu šargarepu i seckanu papriku. Postepeno dodajte brašno, alevu papriku i na kraju dodajte oljušten i na kockice isečen paradajz.

Na kraju dodajte goveđi bujon i oceđeni pasulj i ostavite jelo da prokuva, a zatim smanjite vatru i dinstajte na šporetu oko 10 minuta.

Sve sipajte u đuvečaru, dodajte kobasicu, obilno pospite nanom, posolite po ukusu i začinite biberom.

Po želji dodajte 1-2 ljute papričice. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok ne ispari višak tečnosti.

Đuveč poslužite sa cvetovima šargarepe i listićima paprike.

Uživajte! I ne zaboravite crno vino!

Pasulj sa domaćom kobasicom u đuvečari u rerni je spreman.

Pasulj sa kobasicom je klasični favorit više generacija koji ide ruku pod ruku sa receptima za pasulj u đuvečari, janiju od pasulja i pečeni pasulj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: