Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa lukom»Pita sa svinjskim mesom

Pita sa svinjskim mesom

Eli PetrovaEli Petrova
Početnik
11
Pita sa svinjskim mesom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Pita sa mesom ili burek - ime nije važno, važan je ukus, a on je neverovatan"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • testo - 1 kg, gotovo
  • biber - 1 prstohvat
  • čubar - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • paradajz sos - 1 šolja
  • luk - 3 glavice
  • svinjsko meso - 450 g
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sitno iseckajte i propržite ga sa malo vode.

Luk sitno iseckajte i pre nego što se meso u potpunosti isprži, dodajte luk i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte paradajz, biber, čubar i so.

Gotovo test podelite na 2 dela, pa prvi deo razvijte i stavite ga u prethodno nauljanu tepsiju.

Rasporedite smesu sa mesom po kori, pa preko stavite drugu polovinu testa.

Premažite jajetom i pecite pitu u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: