Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Podvarak sa svinjskim mesom

Podvarak sa svinjskim mesom

NatalijaNatalija
Šegrt
604412929
Podvarak sa svinjskim mesom
Fotografije: Natalija
1 / 3
14/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Prvi znak da je zima jeste kiseli kupus na trpezi!"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 2 kg
  • mast - 2 supene kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • slatka aleva paprika - 1 supena kašika
  • začin c - 2 supene kašike
  • biber - pola kašičice
  • svinjsko meso - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj sipati mast. Meso iseci na krupnije komade i staviti da se prži. Za to vreme iseći kupus na tanje trake, a crni luk na sitne kockice. Meso izvaditi na tanjir.

U istoj masti propržiti crni luk i dodati kiseli kupus. Pržiti oko 15 minuta neprestano mešajući da se ne zalepi za dno.

Prebaciti u pekač ili pleh, dodati meso, alevu papriku i Začin C, izmešati, a potom staviti da se peče. Pekač ima poklopac, a ukoliko koristite pleh, prekrijte ga folijom.

Peći na 180 stepeni 2 sata da kupus dobro omekša.

Prijatno uz podvarak sa svinjskim mesom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: