Način pripreme
U deo vode stavite šećer, izmrvljeni kvasac i 2 kašike brašna. Pokrijte i ostavite da se kvasac aktivira. U preostalu vodu sipajte mleko, so, ulje, žumance i belance i promešajte.
Napravite udubljenje u brašnu i sipajte smesu i aktivirani kvasac. Umesite meko testo koje se ne lepi. Pokrijte i ostavite da udvostruči obim.
Za to vreme pripremite nadev. Naseckajte meso na veoma sitno, stavite ga u zagrejano ulje da se uprži i mešajte neprekidno. Kada je meso skoro gotovo, dodajte sitno naseckani luk. Kada se i luk uprži, dodajte paradajz pire i začine. Ostavite da se malo prohladi.
Naraslo testo nasecite na male komade. Na brašnom posutoj površini svaki komad razvucite u elipsu. U donji deo stavite po 2 kašike od smese, a gornji deo nasecite na trake.
Umotajte u rolat i savijte u oblik puža. Poređajte ih u nauljenu tepsiju, pokrijte i ostavite da naraste. Umutite kiselo mleko sa žumancem i premažite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.