Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Pirinač sa kupusom, dimljenom slaninom i kobasicom

Pirinač sa kupusom, dimljenom slaninom i kobasicom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pirinač sa kupusom, dimljenom slaninom i kobasicom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Nazdravljam onom kulinarskom geniju, koji je napravio ovu savršenu kombinaciju ukusa i mirisa"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 500 g, iseckan
  • pirinač - 250 - 280 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sos od paradajza - 4 supene kašike
  • bela slanina - 80 g, dimljena
  • slanina - 150 g, dimljena
  • čorizo - 100 g (ili kobasica po izboru)
  • krvavica - 150 g
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • voda - 800 ml
  • ulje - 70 ml
  • peršun - za posipanje, svež
  • kisela pavlaka - za ukras, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i propržite ga u ugrejanom ulju na umerenoj vatri. Dodajte beli luk - izrendan, i so po ukusu. Nakon jednog minuta sipajte pirinač, prethodno dobro opran da skrob spadne sa njega.

2. Čim prinač postane provida, stavite paradajz pire i lovorov list i mešajte još minut.

3. Stavite kupus, sipajte vodu - toplu i pojačajte vatru.

4. Isecite slaninu, belu slaninu, čorizo i krvavicu na krupnije komade i stavite ih u jelo koje vri. Kuvajte oko 15 minuta, za to vreme uključite rernu da se ugreva na 200 stepeni.

5. Prebacite jelo u pleh, začinite biberom i još soli ako je potrebno i pecite još 10 minuta ili dok tečnost potpuno ne ispari.

6. Servirajte topli, posuto iseclanim svežim peršunom. Po želji ukrasite kiselom pavlakom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: