Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa jabukom

Štrudla sa jabukom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Štrudla sa jabukom
Fotografije: Diana Kostova
8 / 10sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Naučnici još uvek spore o tome da li je Eva prevarila Adama sa jabukom ili ovom štrudlom sa jabukama Mi se kladimo da je bila štrudla"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 6 komada
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer u prahu - za posipanje
  • orasi - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa 1 šoljom šećera. Dodajte ulje i brašno sa praškom za pecivo. Od dobijene smese odvojite 3 kašike, a preostalu smesu isipajte u tepsiju, koju ste prethodno nauljali i posipali brašnom.

Jabuke narendajte i isitnite orahe. Zatim jabuke pomešajte sa vanilin šećerom, cimetom i 1 šoljom šećera. Orahe isipajte u smesu, a preko rasporedite jabuke.

Smesu koju ste odvojili pomešajte sa brašnom, koliko da dobijete male mrvice. Isipajte je preko jabuka. Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Na kraju posipajte štrudlu šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: