Prelivena bundevara

15/01/2018
"Sočna pita koja se bukvalno topi u ustima - uzećete dva parčeta i neće vam biti dovoljno "
Priprema50 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno95 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 253
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 1 paket
  • bundeva - 700 g
  • šećer - 200 g
  • vanila - 20 g
  • orasi - 150 g
  • ulje - 100 ml
  • za sirup
  • voda - 120 ml
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Koristimo bundevu violinu, sitno je izrendamo. Orahe sitno sameljemo.

U veliku posudu sipamo bundevu, orahe i vanilu. Dobro promešamo.

Mažemo po jednu koru sa malo ulja. Uvijamo po dve kre, da ne izgori prilikom pečenja. Na svaku stavljamo nadev od bundeve, ravnomerno rasporedimo i uvijamo u rolat.

Dobijete rolate poređamo u pleh, namazan uljem. Pečemo u umerenoj rerni. Da ne bi izgorela, pre nego šro se bundeva skuva možemo pokriti folijom privh deset minuta pečenja.

Za to vreme prirpemamo sirup. Stavljamo šećer i vodu na vatru i ostavljamo da provri. Nakon toga ostavljamo da se ohladi.

Kad pita bude gotova, prelivamo je i pokrivamo da se popari. Ostavljamo je da se napata bar 3 sata.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar