Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Prelivena bundevara

Prelivena bundevara

Desi MarinovaDesi Marinova
Kuvar
5417207
Prelivena bundevara
Fotografije: Desi Marinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Sočna pita koja se bukvalno topi u ustima - uzećete dva parčeta i neće vam biti dovoljno"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 paket
  • bundeva - 700 g
  • šećer - 200 g
  • vanila - 20 g
  • orasi - 150 g
  • ulje - 100 ml
  • za sirup
  • voda - 120 ml
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Koristimo bundevu violinu, sitno je izrendamo. Orahe sitno sameljemo.

U veliku posudu sipamo bundevu, orahe i vanilu. Dobro promešamo.

Mažemo po jednu koru sa malo ulja. Uvijamo po dve kre, da ne izgori prilikom pečenja. Na svaku stavljamo nadev od bundeve, ravnomerno rasporedimo i uvijamo u rolat.

Dobijete rolate poređamo u pleh, namazan uljem. Pečemo u umerenoj rerni. Da ne bi izgorela, pre nego šro se bundeva skuva možemo pokriti folijom privh deset minuta pečenja.

Za to vreme prirpemamo sirup. Stavljamo šećer i vodu na vatru i ostavljamo da provri. Nakon toga ostavljamo da se ohladi.

Kad pita bude gotova, prelivamo je i pokrivamo da se popari. Ostavljamo je da se napata bar 3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: