Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjske šnicle sa krompirom iz rerne

Svinjske šnicle sa krompirom iz rerne

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
8
"Šnicle treba da budu marinirane, a krompir - dobro začinjen i pečen!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - oko 1.5 kg, šnicle
  • beli luk - 4 čena, isitnjen
  • šećer - 2 kašike
  • sirće - 1 kašičica, jabukovo
  • vino - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • biber
  • so
  • krompir - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske šnicle dobro istrljajte solju i bberom i stavite ih u veliku tepsiju.

Posipajte ih šećerom i prelijte ih smesom od pomešanog maslinovog ulja, sirćeta, vina, isitnjenog belog luka.

Prodrmajte ih, tako da se marinada rasporedi svuda, pa poklopite i stavite ih u frižider, da odstoje tamo 2 sata.

Stavite ih da se peku oko 1 h i 10 minuta u umereno zagrejanoj rerni, a tepsiju porkijte folijom.

Sklonite foliju i dodajte krompir, koji ste prethodno očistili, isekli i začinili.

Sipajte 100 ml vruće vode i vratite da se jelo dopeče, dok krompir ne omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: