Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Šah-mat čizkejk

Šah-mat čizkejk

K.GeorgievaK.Georgieva
Šegrt
3110294
Šah-mat čizkejk
Fotografije: Diana Kostova
1 / 13sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Dajte dijeti šah-mat sa ovim neverovatnim šah-mat čizkejkom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 1 šolja
  • ulje - 3/4 šolje
  • sveže mleko - 1/3 šolje
  • šećer - 1/2 šolje
  • kakao - 2 supene kašike, ravne
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za fil
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • šećer - 1/3 šolje
  • sitan sir - 1 kg
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • vanila - 1 komad, esencija
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i ulje, a na kraju prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo.

Pecite na 180 stepeni sa ventilatorom, oko 25 minuta u pravougaonom plehu, obloženim papirom za pečenje, prečnika 22x30 cm ili drugom plehu približnog prečnika. Kad se potpuno ohladi, izvadite i isecite na trakice sa duže strane.

Za fil umutite belanca na sneg sa šećerom. Žumanca umutite sa maslacem i šećerom u prahu. U njih dodajte brašno, vanilu i sitan sir. Na kraju dodaje belanca i dve smese mešajte spatulom.

Polovinu trakica od kore poređajte po dnu pleha, između njih stavite fil.

Odozgo, preko fila, poređajte ostale trakice i ponovo prelijte fil između. Kolač ponovo stavite da se peče 40 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom.

Odozgo možete namazati tečnom čokoladom, da se šakrije šara ili da pospete šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: