Način pripreme
Za koru umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i ulje, a na kraju prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo.
Pecite na 180 stepeni sa ventilatorom, oko 25 minuta u pravougaonom plehu, obloženim papirom za pečenje, prečnika 22x30 cm ili drugom plehu približnog prečnika. Kad se potpuno ohladi, izvadite i isecite na trakice sa duže strane.
Za fil umutite belanca na sneg sa šećerom. Žumanca umutite sa maslacem i šećerom u prahu. U njih dodajte brašno, vanilu i sitan sir. Na kraju dodaje belanca i dve smese mešajte spatulom.
Polovinu trakica od kore poređajte po dnu pleha, između njih stavite fil.
Odozgo, preko fila, poređajte ostale trakice i ponovo prelijte fil između. Kolač ponovo stavite da se peče 40 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom.
Odozgo možete namazati tečnom čokoladom, da se šakrije šara ili da pospete šećerom u prahu.