Način pripreme
Ostavite maslac na sobnoj temperaturi nekoliko sati da se opusti. U posudi zamesite testo od navedenih proizvoda.
Gotovo testo podelite na tri jednaka dela. U jedan deo stavite kakao u prahu i crnu čokoladu, koju ste sitno narendali. Ako vam se učini da je tijesto suviše tamno, možete dodati malo svežeg mleka.
Umotajte svaku kuglu testa u streč foliju i ostavite je u frižideru na kratko da se ohladi.
Izvadite dve kuglice - jednu belu i jednu braon. Treću ostavite u frižideru, trebaće vam na kraju. Svaku loptu isecite na tri jednaka dela. Ukupno imamo šest delova - tri bela i tri braon boje. Bazvucite svaku kuglicu u pravougaonik debljine 1 cm. Stavite ih jedan na drugi, naizmenično belo pa braon.
Dobićete jedan veliki pravougaonik od šest listova testa. Izrežite testo na tri trake. Pažljivo izvadite srednju traku i okrenite je (gornji braon deo će ostati ispod, a beli će se biti na vrhu).
Spljeskajte pravougaonik, tako da se narezani delovi mogu zalepiti. Pokrijte streč folijom i ostavite u frižideru.
Izvadite treću loptu koju ste ostavili u frižideru. I nju razvucite u pravougaonik, ali veliki. Ovim testom treba da obavijete testo koje ste ostavili u frižideru.
U sredinu velikog pravougaonika stavite testo iz frižidera.
Podignite i umotajte jednom polovinom testa, a zatim uradite isto sa drugom stranom.
Umotajte u foliju i vratite u frižider. Kada se testo stegne, izvadite ga i isecite keks.
Pecite u plehu koji ste obložili papirom za pečenje na 180 stepeni oko 10 minuta.
Komentari