Način pripreme
Za koru:
Mutite jaja i šećer 10 minuta (posudu stavite u toplu vodu). Dodajte brašno, kakao i cimet. Dobijenu smesu sipajte u kalup za tortu i pecite 30 minuta na 175 stepeni.
Za krem:
U posebnoj posudi umutite kiselu pavlaku sa 3 šolje šećera u prahu.
Za glazuru torte:
Promešajte maslac, šećer, 4 supene kašike kakaa i esenciju ruma. Vri 3 minuta.
Sastavljanje torte:
Koru poelite na 4 koncentrična kruga, koje ćemo uslovno nazvati 1, 2, 3 i 4 (1 je najmanji, a 4 je najveći). Na prvi red torte stavite 4 i 2. Prazna mesta između napunite dobro filom.
Na drugi red torte preko belolg fila poređajte 1 i 3 i ponovo prazna mesta popunite dobro filom.
Celu tortu namažite preostalom pavlakom i prelijte glazurom. Tortu ostavite u frižider da odstoji oko 12 sati.