Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa slatkom od borovnice

Čizkejk sa slatkom od borovnice

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Čizkejk sa slatkom od borovnice
Fotografije: Nora
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
15
"Upozoravamo vas da je ovo stranica sa ukusnom hranom i neodoljivim receptima, a ne za mršavljenje"

Potrebni sastojci

  • za koricu
  • keks - 1 veliko pakovanje, sa kakaom
  • maslac - 100 g
  • sveže mleko - 3 kašike
  • za nadev
  • sitan sir - 600 - 700 g
  • pavlaka / 1 velika kantica, kisela
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • želatin - 3 - 4 kesice
  • šećer - 2/3 šolje ili po želji
  • za preliv sa želatinom
  • želatin - 2 kesice
  • slatko od borovnice - 1 teglica
* merne jedinice

Način pripreme

Keks sameljite u kuhinjskom robotu i isipajte ga na dno tepsije. Otopite maslac i prelijte ga ravnomerno preko keksa. Mešajte, dok se maslac ne rasporedi svuda, pa sipajte 3 kašike svežeg mleka i ponovo mešajte. Pritisnite mrvice keks na dno tepsije, tako da vam korica bude poravnana.

Potopite želatin u vodu prema uputstvu sa pakovanja. Kada nabubri, pažljivo ga otopite na ringli i ostavite ga da se ohladi. Za to vreme umutite sitan sir, šećer, kiselu pavlaku, sveže mleko, Dodajte 2-3 kašike mlečnoj smesi i promešajte. Zatim dodajte želatin i ponovo umutite.

Isipajte dobijenu smesu preko korice i stavite u frižider na nekoliko sati, da se stegne.

Rastvorite preostali želatin sa vodom, otopite ga i pomešajte ga sa preostalim slatkom od borovnice. Kada se smesa ohladi, isipajte je preko mlečnog sloja i ponovo vratite u frižider da se stegne.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: