Način pripreme
Keks sameljite u kuhinjskom robotu i isipajte ga na dno tepsije. Otopite maslac i prelijte ga ravnomerno preko keksa. Mešajte, dok se maslac ne rasporedi svuda, pa sipajte 3 kašike svežeg mleka i ponovo mešajte. Pritisnite mrvice keks na dno tepsije, tako da vam korica bude poravnana.
Potopite želatin u vodu prema uputstvu sa pakovanja. Kada nabubri, pažljivo ga otopite na ringli i ostavite ga da se ohladi. Za to vreme umutite sitan sir, šećer, kiselu pavlaku, sveže mleko, Dodajte 2-3 kašike mlečnoj smesi i promešajte. Zatim dodajte želatin i ponovo umutite.
Isipajte dobijenu smesu preko korice i stavite u frižider na nekoliko sati, da se stegne.
Rastvorite preostali želatin sa vodom, otopite ga i pomešajte ga sa preostalim slatkom od borovnice. Kada se smesa ohladi, isipajte je preko mlečnog sloja i ponovo vratite u frižider da se stegne.
Uživajte!