Sir na šopski način

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
16/01/2018
"Jedan od najomiljenijih recepata bugarske kuhinje, koji obavezno spremamo makar jednom nedeljno!"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 947
  • Pregledi tokom meseca743
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sir - 600 g, kravlji
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 100 ml
  • paradajz - 4 komada, manji
  • ljute paprike - 4 paprike
  • čubar - 2 kašičice
  • aleva paprika - 4 kašičice
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Sir rasporedite u 4 manje đuvečare. Ogulite paradajz i sitno ga iseckajte, pa zatim ga dodajte siru u đuvečarama. Prelijte uljem, pa dodajte čubar.

Ljute paprike razrežite po sredini u obliku krsta, pa ih uspravno stavite u svaku đuvečaru.

Jelo stavite da se peče u dobro zagrejanu rernu oko 25 minuta. Nakon toga izvadite i u svaku đuvečaru razbijte po jaje, pa zatim preko posipajte alevu papriku.

Pecite jelo dok jaja ne ispeku.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar