Sir na šopski način

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Sir na šopski način
Fotografije: Diana Kostova
2 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Jedan od najomiljenijih recepata bugarske kuhinje, koji obavezno spremamo makar jednom nedeljno!"

Potrebni sastojci

  • sir - 600 g, kravlji
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 100 ml
  • paradajz - 4 komada, manji
  • ljute paprike - 4 paprike
  • čubar - 2 kašičice
  • aleva paprika - 4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sir rasporedite u 4 manje đuvečare. Ogulite paradajz i sitno ga iseckajte, pa zatim ga dodajte siru u đuvečarama. Prelijte uljem, pa dodajte čubar.

Ljute paprike razrežite po sredini u obliku krsta, pa ih uspravno stavite u svaku đuvečaru.

Jelo stavite da se peče u dobro zagrejanu rernu oko 25 minuta. Nakon toga izvadite i u svaku đuvečaru razbijte po jaje, pa zatim preko posipajte alevu papriku.

Pecite jelo dok jaja ne ispeku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: