Stožki - rusko jelo sa mlevenim mesom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
17/01/2018
"Proveren recept za ukusno rusko jelo koje morate probati "
Kuvanje45 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 263
  • Pregledi tokom meseca221
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso, dodajte izrendan čen belog luka, bosiljak, 1 supenu kašiku pavlake, biber i so po ukus. Dobro promešajte i ostavite sa strane.

Ugrejte 2 supene kašike ulja i stavie luk, isečen na polumesec i pržite dok ne omekša, ostavite sa strane da se ohladi. Posebno oljuštite i isecite jaja na kockice, pomešajte ih sa majonezom i promešajte dobro, da dobijete homogenu smesu.

U pleh, namazan uljem, oblikujte 8 pljeskavica od mlevnog mesa i poređajte ih u razmaku jednu od druge.

Izrendajte krompir, začinite biberom i solju po ukusu i rasporedite na gomilice (kao kupa sena) preko ćuftica.

Izrendajte kačakvalj i rasporedite ga preko krompira, odozgo stavite malo pavlake i razmažite, da bi dobili mekanu koricu od kačkavalja.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40-45 minuta, dok ne dobiju zlatnu koricu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar