Način pripreme
Naseckala sam tikvice na tanke trake i ispekla sam ih u rerni. Pekla sam tri puta, ali bude brzo. U tepsiju sam stavila papir za pečenje. Blago nauljimo tikvice. Stavljamo da se peku na najnižem nivou, blizu grejača na 200 stepeni. U određeno vreme ih okrećemo.
Svinjsko mleveno meso sa dobro proprži. Začinjavam začinima i paradajz pastom. Kada se skine sa ringle, dodaju se mladi luk i peršun. Na kraju u mleveno meso se dodaje kisleo mleko i izmeša se.
Počinje se slaganje. Stavljam tikvice u dva reda, zato što su tanke. Nakon toga dodajem mleveno meso i izrendani kačkavalj. Odozgo ponovo dva reda tikvica, mleveno meso i završavam kačkavaljem. Pečemo zapečeno jelo sa mlevenim mesom u rerni na 180 stepeni 20 minuta, na kraju sam uključila samo gornji grejač da se zapeče kačkavalj odozgo.
Napomena! Za sečenje tikvica sam koristila rende i zato su bile tanke. Ako se ređaju deblje, mogu i u jedan red da se ređaju.
Navedeni sastojci u receptu su za tri tepsije veličine 17 sa 11, 5 cm.