Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Stožki - rusko jelo sa mlevenim mesom

Stožki - rusko jelo sa mlevenim mesom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Stožki - rusko jelo sa mlevenim mesom
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Proveren recept za ukusno rusko jelo koje morate probati"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • jaja - 4 komada, tvrdo kuvana
  • luk - 1 glava, velika
  • krompir - 4 komada
  • kačkavalj - 120 g
  • majonez - 1 supena kašika
  • kisela pavlaka - 100 g
  • so - po ukusu
  • bosiljak - 0.5 kašičica
  • beli luk - 3 čena
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso, dodajte izrendan čen belog luka, bosiljak, 1 supenu kašiku pavlake, biber i so po ukus. Dobro promešajte i ostavite sa strane.

Ugrejte 2 supene kašike ulja i stavie luk, isečen na polumesec i pržite dok ne omekša, ostavite sa strane da se ohladi. Posebno oljuštite i isecite jaja na kockice, pomešajte ih sa majonezom i promešajte dobro, da dobijete homogenu smesu.

U pleh, namazan uljem, oblikujte 8 pljeskavica od mlevnog mesa i poređajte ih u razmaku jednu od druge. Preko svakog od njih dodajte prvo prženi luk, a zatim i smesu od jaja i majoneza, jedno preko drugog.

Izrendajte krompir, začinite biberom i solju po ukusu i rasporedite na gomilice (kao kupa sena) preko ćuftica.

Izrendajte kačakvalj i rasporedite ga preko krompira, odozgo stavite malo pavlake i razmažite, da bi dobili mekanu koricu od kačkavalja.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40-45 minuta, dok ne dobiju zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: