Svinjski paprikaš sa graškom

17/01/2018
"Svakakve paprikaše smo probali, ali najviše volimo one u kojima ima svinjetine "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 007
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g, plećka
  • grašak - 2 tegle
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • luk - 2 glavice, crni
  • so
  • biber
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika, dimljena
  • tucana paprika - 1 prstohvat
  • origano - 1 prstohvat
  • mladi luk - 2 struka
  • zelena paprika - 1 komad
  • paradajz - 50 g, iz konzerve
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • bujon - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso i stavite ga na vatru u dubokoj šerpi sa maslinovim uljem. Ispržite meso sa svih strana dok ne dobje zlatnu boju. Očistite i isecite povrće.

Dodajte u meso dve vrste luka i šargarepu, pržite na kratko dok ne omekšaju. Stavite alevu papriku, paradajz i paradajz pire.

Promešajte, stavite so i biber. Dodajte paprike i beli luk. Kuvajte nekoliko minuta i skinite sa vatre.

Ocedite grašak i stavite ga u pleh, sipajte smesu od mesa i povrća, promešajte i začinite alevom paprikom, malo tucane paprike i origanom.

Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni i kuvajte 40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar