Prelivena štrudla od jabuka

17/01/2018
"Da li neko zna zašto ovu prelivenu štrudlu od jabuka nazivaju Ubicem dijeta?"
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 339
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, fine
  • maslac - 1/2 paketa
  • za nadev
  • jabuke - 8 - 10 komada
  • orasi - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 1 šolja
  • cimet - 1 kašičica
  • za sirup
  • sok od jabuke - 2 šolje
  • šećer - 1.5 šolje
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Čaša za merenje je obima 250 ml. Nadev pripremite tako što umutite jaja sa šećerom, uljem, kiselim mlekom sa sodom rastvorenom u njemu, brašnom i cimetom.

Dodajte izrendane jabuke i mlevene orahe, sve dobro promešajte. Uzmite jednu koru, pospite rastopljenim maslacem, odozgo pokrijte drugom korom i nju pospite sa malo maslaca.

Stavite po tri kašike od smese u jedan kraj, zgužvajte koru i uvijte u rolat. Stavite u namazan pleh, ponovite proceduru sa ostalim korama. Štrudlu pecite na 180 stepeni 25-30 minuta.

Pripremite sirup tako što sok od jabuke pomešate sa šećerom i ostavite da provri, dodajte sok od limuna i skinite sa vatre. Hladnu štrudlu prelijte hladnim sirupom. Po želji pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar