Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Novogodišnja Doboš torta

Novogodišnja Doboš torta

PetyaPetya
Kuvar
5714280
Novogodišnja Doboš torta
Fotografije: Petya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
16
"Nova godina je dobrodošla, čekamo je sa nestrpljenjem i parčetom sočne Novogodišnje Doboš torte"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • brašno - 6 šolja, do mekog testa (šolja = 200 ml)
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 2 šolje
  • maslac - 1 pakovanje (125 g)
  • vanila - 1 komad
  • za ukras
  • orasi
  • čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kora:

Od naznačenih namirnica umesite testo. Podelite ga na 6-7 loptica, koje zatim razvucite na kore debljine oko pola centimetra i prečnika oko 26 cm.

Kore pecite odvojeno u plehu koji ste posuli brašnom, u prethodno zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni.

Priprema krema:

Umutite jaja sa 1 šoljom šećera i svežim mlekom. U smesu dodajte drugu šolju šećera, koju ste promešali sa brašnom.

Stavite smesu na vatru i mešajte dok se ne zgusne i ne izbije prvi mehur. Kada smesu skinete sa vatre, dodajte maslac i vanilu.

Sklapanje torte: Na tradicionalan način - kora, krem ... i završite kremom.

Gotovu tortu odozgo ukrasite orasima, krupno naseckanim ili mlevenim, zavisi od vašeg ukusa i pospite narendanu čokoladu.

Umesto da rendate čokoladu, možete je istopiti i od nje napraviti čokoladne ukrase, kojima ćete ukrasiti novogodišnju tortu. Ovde na scenu stupa vaša mašta :)

Tortu ostavite da odstoji najmanje 12 sati, kako bi bilo dovoljno vremena da kore upiju krem i da omekšaju. Ako volite sočnije torte, napravite malo više krema.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: