Način pripreme
Priprema kora:
Od naznačenih namirnica umesite testo. Podelite ga na 6-7 loptica, koje zatim razvucite na kore debljine oko pola centimetra i prečnika oko 26 cm.
Kore pecite odvojeno u plehu koji ste posuli brašnom, u prethodno zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni.
Priprema krema:
Umutite jaja sa 1 šoljom šećera i svežim mlekom. U smesu dodajte drugu šolju šećera, koju ste promešali sa brašnom.
Stavite smesu na vatru i mešajte dok se ne zgusne i ne izbije prvi mehur. Kada smesu skinete sa vatre, dodajte maslac i vanilu.
Sklapanje torte: Na tradicionalan način - kora, krem ... i završite kremom.
Gotovu tortu odozgo ukrasite orasima, krupno naseckanim ili mlevenim, zavisi od vašeg ukusa i pospite narendanu čokoladu.
Umesto da rendate čokoladu, možete je istopiti i od nje napraviti čokoladne ukrase, kojima ćete ukrasiti novogodišnju tortu. Ovde na scenu stupa vaša mašta :)
Tortu ostavite da odstoji najmanje 12 sati, kako bi bilo dovoljno vremena da kore upiju krem i da omekšaju. Ako volite sočnije torte, napravite malo više krema.
Prijatno!