Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Japanski penasti čizkejk

Japanski penasti čizkejk

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Japanski penasti čizkejk
Fotografije: Kalina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
"Zanimljiv predlog iz japanske kuhinje!"

Potrebni sastojci

  • sir - 125 g, krem
  • sveže mleko - 90 ml
  • maslac - 15 g
  • brašno - 30 g
  • skrob - 24 g, kukuruzni
  • jaja - 3 žumanceta + 3 belanceta
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1/8 kašičice
  • šećer - 75 g
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite pleh za tortu sa dnom koje se pomera. Unutrašnjost pleha dobro obložite aluminijumskom folijom, a tako i ceo pleh spolja (oko 2-3 komada folije).

Umutite maslac sa krem sirom (oba ptretnodno treba da odstoje na sobnoj temperaturi) i postepeno dodajte sok o dlimuna, jedno po jedno žumance, mleko i pomešane zajedno brašno i skrob. Promešajte smesu, pa dodajte prethodno umućena u sneg belanca sa solju i šećerom i ponovo promešajte.

Dobijenu smesu isipajte u pripremljeni pleh i stavite da se peče na pari sa prethodno proključalom vodom. Voda treba da bude do pola tepsije. Pecite u ptrethnodno zajrejanoj rerni na 160 stepeni oko sat vremena i nemojte otvarati rernu.

Dobijeni japanski čizkejk izvadite, pažljivo sklonite pleh i papir za pečenje. Ohladite ga i poslužite sa slatkom ili šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: