Način pripreme
Spremite pleh za tortu sa dnom koje se pomera. Unutrašnjost pleha dobro obložite aluminijumskom folijom, a tako i ceo pleh spolja (oko 2-3 komada folije).
Umutite maslac sa krem sirom (oba ptretnodno treba da odstoje na sobnoj temperaturi) i postepeno dodajte sok o dlimuna, jedno po jedno žumance, mleko i pomešane zajedno brašno i skrob. Promešajte smesu, pa dodajte prethodno umućena u sneg belanca sa solju i šećerom i ponovo promešajte.
Dobijenu smesu isipajte u pripremljeni pleh i stavite da se peče na pari sa prethodno proključalom vodom. Voda treba da bude do pola tepsije. Pecite u ptrethnodno zajrejanoj rerni na 160 stepeni oko sat vremena i nemojte otvarati rernu.
Dobijeni japanski čizkejk izvadite, pažljivo sklonite pleh i papir za pečenje. Ohladite ga i poslužite sa slatkom ili šećerom u prahu.