Krompirići sa ruzmarinom Džejmija Olivera

18/01/2018
"Najukusniji krompir koji smo ikada probali! Hrskav spolja i mekan unutra, sa jedinstvenim, očaravajućim mirisom. Probajte i podelite "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
  • Ukupno pregledano356
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i krupnije isecite krompir. Stavite ga u vodu sa malo soli i kuvajte da bude polugotov. Procedite u đevđiru i stavite u pleh, namazan sa malo maslinovog ulja. Posolite i stavite biber.

Uključite rernu i stavite krompir da se peče na 190 stepeni 30 minuta. Napravite dresing u posudici od sirćeta, maslinovog ulja i grančica ruzmarina, promešajte.

Čenove belog luka izgnječite uz pomoć noža, nemojte ih ljuštiti.

Izvadite pleh sa krompirom iz rerne, rešetkastom kašikom ih malo pritisnite, koliko da se raspuknu i spljeskaju.

Stavite belog luka po želji između krompira i odozgo rasporedite dresing, tako da se začine sav krompir.

Vratite pleh ponovo u rernu i pecite još 15-20 minuta, smanjite malo temperaturu, da dobiju zaltnu boju.

Priliikom serviranja skinite ljusku od belog luka.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar