Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Zapečena Jela»Italijansko zapečeno jelo sa tilapijom Džejmija Olivera

Italijansko zapečeno jelo sa tilapijom Džejmija Olivera

ZoriZori
Guru
7292365k213
Italijansko zapečeno jelo sa tilapijom Džejmija Olivera
Fotografije: Zori
1 / 6
26/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Džejmi Oliver vam šalje mnogo pozdrava i recept za ukusno zapečeno jelo sa tilapijom"

Potrebni sastojci

  • seoski hleb - 1 komad, okrugli
  • tilapija - 500 g, fileti (ili inćuni)
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje
  • komorač - semenke
  • čili
  • mirođija - vrhovi i cvetići
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Riblji fileti se poređaju u posudu i posipaju se solju, biberom, ustinjenim vrhovima mirođije i iskidanim cvetićim, sa malo krupno mlevenog čilija, semenkama komorača. sokom od limuna i sve se meša, da se ravnomerno rasporede sastojci. Ostavljaju se 30 minuta.

Hleb se raseče na pola horizontalno, da se dobiju dve velike okrugle kriške. Odozgo se mažu maslinovim uljem i preko svake se ređaju riblji fileti kožom na gore, prelivaju se začinima koji su preostali u posudi.

Prebacuju se u podmazan tiganj i zapeku se odozdo dok ne porumene.

Prebacuju se u posudu za pečenje, ako tiganj nije sa metalnom drškom, prelivaju se opet sa malo maslinovog ulja i zapeku se u rerni na gornjem grejaču oko desetak minuta.

Ovo zapečeno jelo je brz i jednostavan predlog za ručak ili večeru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: