Način pripreme
Očistite i krupnije isecite krompir. Stavite ga u vodu sa malo soli i kuvajte da bude polugotov. Procedite u đevđiru i stavite u pleh, namazan sa malo maslinovog ulja. Posolite i stavite biber.
Uključite rernu i stavite krompir da se peče na 190 stepeni 30 minuta. Napravite dresing u posudici od sirćeta, maslinovog ulja i grančica ruzmarina, promešajte.
Čenove belog luka izgnječite uz pomoć noža, nemojte ih ljuštiti.
Izvadite pleh sa krompirom iz rerne, rešetkastom kašikom ih malo pritisnite, koliko da se raspuknu i spljeskaju.
Stavite belog luka po želji između krompira i odozgo rasporedite dresing, tako da se začine sav krompir.
Vratite pleh ponovo u rernu i pecite još 15-20 minuta, smanjite malo temperaturu, da dobiju zaltnu boju.
Priliikom serviranja skinite ljusku od belog luka.