Pita sa viršlama i majonezom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
18/01/2018
"Nesvakidašnja, ali veoma ukusna ideja za slanu pitu sa koricom od kačkavalja"
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano281
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 200 ml
  • majonez - 400 g, light
  • biber - 1 prstohvat, mleveni
  • jaja - 4 komada
  • kačkavalj - 200 g
  • viršle - 4 komada
  • ulje - 3 kašike
  • sirće - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • kvasac - 1 kesica
  • brašno - 1 kg, tip 500
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno dva puta u činiju, napravite udubljenje i dodajte so, sirće, ulje, kvasac, dolijte mlaku vodu i zamesite srednje meko testo.

Da postane glatko, mekano i elastićno, dok ga mesite, izudarajte testo od 50-100 puta.

Dobijeno testo ostavite 30 minuta.

U činiji umutite jaja, a 1 žumance odvojite za premazivanje na kraju. Dodajte rendane viršle, majonez i biber.

Podelite testo na 8 lopti. Svaku loptu razvijte u veoma tanku koru, da bude gotovo providna. Ako se negde pocepa, nije ništa strašno.

Preko svake kore rasporedite nadev i uvijte u rolat, tako d aga blago rastežete tokom zavijanja.

Prvu koru uvijte u oblik puža, pa ga stavite u nauljanu veću tepsiju, a ostale kore ređajte oko prve.

Neka pita odstoji 30 minuta. Premažite je žumancetom i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.

Pre nego što bude u potpunosti gotova, posipajte preko rendani kačkavalj i vratite u rernu da se zapeče.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar