Rolovana svinjetina Fantazija

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
340
11
360
Rolovana svinjetina Fantazija
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje135 min.
Ukupno155 min.
Porcije6
"Neopisivo ukusna rolovana svinjetina, verujte nam na reč! Ili jo bolje - probajte je sami"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu za rolovano svinjsko meso, tako da u činiji pomešate sve začine, dodajte maslinovo ulje i isitnjeni beli luk. Zatim dodajte med i promešajte. Utrljajte meso dobro sa svih strana. Potrudite se da marinadu utrljate i po mesu i ispod končića, kojima je pričvršćeno.

Neka se meso marinira u frižideru oko 2 sata. Pre pečenja ga stavite na sobu temperaturu 30 minuta. Zatim ga stavite u tepsiju, sipajte crno vino i pokrijte ga alimunijumskom folijom.

Stavite tepsiju u zagrejanu rernu da se sve peče 2 sata na 160 stepeni. Na kraju sklonite foliju, pa neka se meso peče još 10 minuta na jačoj temperaturi, dok ne dobije zlatnu koricu. Pre serviranja sklonite konce i isecite na parčiće.

Napomena: Koristite kvalitetno svinjsko meso iz mesare. Rolovano meso je dosta kvalitetnije kada ga kupite u proverenoj mesari nego kada ga kupite u marketu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: