Način pripreme
Napravite marinadu za rolovano svinjsko meso, tako da u činiji pomešate sve začine, dodajte maslinovo ulje i isitnjeni beli luk. Zatim dodajte med i promešajte. Utrljajte meso dobro sa svih strana. Potrudite se da marinadu utrljate i po mesu i ispod končića, kojima je pričvršćeno.
Neka se meso marinira u frižideru oko 2 sata. Pre pečenja ga stavite na sobu temperaturu 30 minuta. Zatim ga stavite u tepsiju, sipajte crno vino i pokrijte ga alimunijumskom folijom.
Stavite tepsiju u zagrejanu rernu da se sve peče 2 sata na 160 stepeni. Na kraju sklonite foliju, pa neka se meso peče još 10 minuta na jačoj temperaturi, dok ne dobije zlatnu koricu. Pre serviranja sklonite konce i isecite na parčiće.
Napomena: Koristite kvalitetno svinjsko meso iz mesare. Rolovano meso je dosta kvalitetnije kada ga kupite u proverenoj mesari nego kada ga kupite u marketu.