Rolovana svinjetina Fantazija

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Rolovana svinjetina Fantazija
Fotografije: Kiril Mihailov
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
135 min.
Ukupno
155 min.
Porcije
6
"Neopisivo ukusna rolovana svinjetina, verujte nam na reč! Ili jo bolje - probajte je sami"

Potrebni sastojci

  • rolovana svinjetina - 3 komada
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • aleva paprika - 1 kašika, dimljena
  • beli luk - 1 čen
  • med - 1 kašika
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • crno vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu za rolovano svinjsko meso, tako da u činiji pomešate sve začine, dodajte maslinovo ulje i isitnjeni beli luk. Zatim dodajte med i promešajte. Utrljajte meso dobro sa svih strana. Potrudite se da marinadu utrljate i po mesu i ispod končića, kojima je pričvršćeno.

Neka se meso marinira u frižideru oko 2 sata. Pre pečenja ga stavite na sobu temperaturu 30 minuta. Zatim ga stavite u tepsiju, sipajte crno vino i pokrijte ga alimunijumskom folijom.

Stavite tepsiju u zagrejanu rernu da se sve peče 2 sata na 160 stepeni. Na kraju sklonite foliju, pa neka se meso peče još 10 minuta na jačoj temperaturi, dok ne dobije zlatnu koricu. Pre serviranja sklonite konce i isecite na parčiće.

Napomena: Koristite kvalitetno svinjsko meso iz mesare. Rolovano meso je dosta kvalitetnije kada ga kupite u proverenoj mesari nego kada ga kupite u marketu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: