Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pile sa boranijom iz rerne

Pile sa boranijom iz rerne

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5991472k159
Pile sa boranijom iz rerne
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ukusno jelo, spremljeno u rerni, koje ćete sa zadovoljstvom da pojedete"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 3 bataka
  • boranija - 1 tegla
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 2 čena
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • bujon - 300 ml, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake isecite i podelite ih na pola. Očistite luk i šargarepu, pa šargarepu isecite na kolutiće, a luk na polumesece. Stavite meso u tepsiju, prelijte maslinovim ulje, pa posipajte preko so, biber i alevu papriku. Oko mesa rasporeidte luk i šargarepu.

Sipajte bujon od povrća i stavite tepsiju u zagrejanu ernu da se peče pola sata na 180 stepeni.

Izvadite polugotovo meso, iscedite boraniju iz tegle, pa je stavite u tepsiju, dodajte beli luk, ponovo začinite sa malo soli i bibera, a onda pažljivo promešajte i ponovo vratite u rernu da se peče još 15 minuta na istoj temperaturi ili dok ne bude gotovo jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: