Način pripreme
Ova torta se priprema izuzetno jednostavno, brzo i dobra je za sve prilike, uključujući i iznenadne goste. Eurokrem i maslac treba da budu na sobnoj temperaturi.
Napravite fil za tortu tako što u posudu stavite pavlaku i eurokrem, mešajte spatulom dok se ne pomešajnu, nemojte mutit mikserom zato što će pavlaka da postane tečna i posle će teško da se stegne.
Isecite banane na tanke krugove ili komade. U veliki poslužavnik stavite kašiku fila i namažite ga po dnu, stavite prvu koru. Tako će se kora zalepiti za poslužavnik i neće se pomerati dok budete pravili tortu.
Fil podelite odokatnivno, tako da imate dovoljno za premazivanje tri kore. Prvu koru namažite filom, stavite malo iseckanih banana i poklopite drugom korom, ponovo namažite i stavite banane, stavite poslednju koru i namažite preostalim filom, namažite i ivice torte. Ostavite tortu u frižider da se stegne.
Za to vreme napravite čokoladni ganaš, sa kojim ćete završiti tortu. Ugrejte pavlaku na vatru, pre nego što provri skinite i dodajte izlomljenu čokoladu i maslac. Ostavite tako oko minut i nakon toga mešajte, dok ne dobijete glatku, homogenu, čokoladnu masu.
Ostavite sa strane na nekoliko minuta da se ohladi i prelijte tortu glazurom. Uz pomoć noža rasporedite ganaš po celoj torti i stavite je u frižider. Isecite nekoliko komada banane i prelijte sokom od limuna, da ne potamne. Stavite ih na tortu i završite listićima mente.
Ukras je po vašem izboru, moj je prost, ali to je bilo nešto najbrže, čega sam mogla da se setim. Lepo je da torta odstoji nekoliko sati u frižideru, da se fil dobro stegne, možete kotistiti želatin ili stabilizator za pavlaku. Moju nismo mogli da čekamo da se stegne, i prilikom sečenja krem se nije bio stegao još, ali se ipak pojela za tren oka :)