Kobasice, pohovane u smesi od piva

Kobasice, pohovane u smesi od piva
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 2
19/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
"Kako bre samo nazivaju ova predjela uz pivo - pohovane kobasice Živeli, prijatelji!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • pivo - 50 ml
  • ulje - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • kobasica - 300 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa solju, uljem i biberom. Dodajte pivo i brašno i mutite, dok ne dobijete homogenu smesu. Smesa treba da bude gustine retke boze, zato, ako je potrebno dodajte još malo brašna.

Kobasicu isecite na krugove. Ugrejte mast u tiganju na vatri. Uzmite svako parče komade i potopite ga u smesu za pohovanje, stavite ih da se prže.

Pržite na umerenoj temperaturi, dok ne dobiju zlatnu boju. Ostaivte ih da se ocede na ubrusu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: