Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Apetitne sarme sa listovima vinove loze

Apetitne sarme sa listovima vinove loze

Apetitne sarme sa listovima vinove loze
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
7 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
26
"Možemo da pojedemo bar dvanaest ovih sarmi, samo da ima neko da nam pripremi"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 200 g
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • začini - za mleveno meso
  • listovi vinove loze - iz konzerve
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i šargarepu i sitno ih iseckajte. Dinstajte ih u masti.

Dodajte opran i očišćen pirinač i izrendan paradajz. Promešajte i dodajte mleveno meso. Začinite solju i začinima po želji.

Skinite nadev sa vatre i ostavite da se ohladi.

Stavite nadev na listove vinove loze i uvijte sarme.

Poređajte ih u šerpu sa debelim dnom i odozgo pritisnite odgovarajućim tanjirom.

Sipajte toplu vodu, da pokrijte sarme i stavite šerpu na tihu vatru da se krčka, dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: