Turske sarme sa listovima loze

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
19/07/2018
"Evo ih proslavljene posne sarme od loze sa aromatičnim nadevom, pravi izazov za domaćice "
Priprema45 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 288
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Listovi loze vru 5 minuta u malo vode sa sokom od limuna. Voda se prosipa i listovi se hlade. Najžilaviji listovi se stavljaju na dno šerpe.

Nadev se priprema, dok se luk prži u zagrejanom maslinovom ulkju ili ulju dok ne postane zlatast i dodaju se očišćen pirinač i orašasto voće. Meša se dok pirinač takođe ne postane zlatast (oko 30 minuta). Stavljaju se šećer, so i suvo grožđe.

Preliva se kipućom vodom i ponovo se meša. Stavljaju se peršun, mirođija i nana i čeka se da se upije voda. Uvijaju se sarme sa listovima loze i ređaju se u šerpu.

Dodaje se voda, tek toliko da ih prekrije, maslinovo ulje i so i šećer po ukusu. Pritiskaju se tanjirom, poklapaju se u kuvaju se oko 1 sat. Serviraju se hladne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar