bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posne sarme od vinove loze

Posne sarme od vinove loze

EfrosiaEfrosia
Džedaj
4994411107
Posne sarme od vinove loze1 / 6
07/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Što su manje sarme od vinove loze, to su ukusnije"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Poparite konzervirane listove vinove loze u vrućoj vodi.

Prepržite sitno iseckani luk i praziluk u zagrejanoj masnoći i dodajte očišćeni i oprani pirinač, pržite ga dok ne postane staklast.

Začinite solju, biberom i alevom paprikom. Dolijte malo tople vode i dodajte izmrvljenu divlju nanu, peršun, mirođiju i paradajz pire razblažen u malo vode.

Nakon što se tečnost upije, napunite listove vinove loze i uvijte male sarme. Gusto ih poređajte u šerpu sa listovima kupusa na dnu.

Odozgo pritisnite tanjirom, dolijte vodu i dodajte 4 supene kašike ulja. Kuvajte sarme dok ne budu gotove i poslužite ih na trpezi za Badnje veče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: