Način pripreme
Isecite meso na komade iste veličine, stavite ih u posudu i pospite biberom. Sipaje rakiju i promešajte meso, pokrijte ga folijom i ostavite na dva sata u frižideru.
Isecite povrće na ne mnogo velike komade, približno iste veličine.
Izvadite meso 30 minuta pre pečenja na sobnu temperaturu.
Napravite ražnjiće tako što nanižete komade mesa, luk, crvenu papriku, ponovo meso, luk, zelenu papriku i tako ređajte dok ne napravite ražnjić.
Ako koristite ražnjiće od bambusa, morate ih pokvasiti pre nego što nanižete sastojke, a ako koristite metalne onda nije potrebno.
Gotove ražnjiće ponovo popspite biberom i stavite na ugrejan roštilj, pecite sa svih strana dok ne budu gotovi.
Ja sam pekla na gril tiganju i koristila sam drvene ražnjiće, trebalo je da ih malo skratim da bi mogli da stanu u tiganj.
Posolite meso kad se ispeče, nemojte prethodno soliti. So dosta stegne meso i ono bude žilavo.
Rakija kojom se meso poliva u početku ga marinira i ono bude izuzerno krto i sočno, nemojte se plašiti, prilikom pečenja alkohol isparava.
Od ove količine sam dobila 20 ražnjića.