Domaći ražnjići

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Domaći ražnjići
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Danas smo vam prirpemili ove jedinstvene domaće ražnjiće, pripremljene u specijalnoj marinadi sa rakijom i začinima"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 - 700 g, vrat
  • paprike - 2 komada, crvene + 2 komada, zelene
  • luk - 2 glavice, crni
  • biber - po ukusu
  • rakija - po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade iste veličine, stavite ih u posudu i pospite biberom. Sipaje rakiju i promešajte meso, pokrijte ga folijom i ostavite na dva sata u frižideru.

Isecite povrće na ne mnogo velike komade, približno iste veličine.

Izvadite meso 30 minuta pre pečenja na sobnu temperaturu.

Napravite ražnjiće tako što nanižete komade mesa, luk, crvenu papriku, ponovo meso, luk, zelenu papriku i tako ređajte dok ne napravite ražnjić.

Ako koristite ražnjiće od bambusa, morate ih pokvasiti pre nego što nanižete sastojke, a ako koristite metalne onda nije potrebno.

Gotove ražnjiće ponovo popspite biberom i stavite na ugrejan roštilj, pecite sa svih strana dok ne budu gotovi.

Ja sam pekla na gril tiganju i koristila sam drvene ražnjiće, trebalo je da ih malo skratim da bi mogli da stanu u tiganj.

Posolite meso kad se ispeče, nemojte prethodno soliti. So dosta stegne meso i ono bude žilavo.

Rakija kojom se meso poliva u početku ga marinira i ono bude izuzerno krto i sočno, nemojte se plašiti, prilikom pečenja alkohol isparava.

Od ove količine sam dobila 20 ražnjića.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: