Način pripreme
Isecite meso na krupnije komade, ja sam koristila grudi bez kostiju, vi koristite šta želite.
Ugrejte maslinovo ulje u šerpu (odgovarajuća za pečenje u rerni) i stavite meso da se prži, dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
Očistite luk, sitno ga isecite, smanjite vatru da bude umerena i stavite ga u šerpu. Promešajte i pržite 3-4 minuta.
Isecite paprike na trakice, dodajte ih sa paradajzom u šerpu. Promešajte, dodajte sirće, šećer, so, biber, origano, kumin ii ljutu papriku. Sipajte bujon i kuvajte 5 minuta, nakon toga skinite sa vatre.
Ugrejte rernu na 180 stepeni, poklopite šerpu ili pokrijte folijom.
Stavite u rernu i pecite 90 minuta dok ne omekša i dok meso ne bude gotovo. Pre serviranja pospite svežim peršunom.
Ovo je odličan recept za jesen. Gozba će vaš dom ispuniti apetitnim i neodoljivim mirisom i vratiće vas u detinjstvo, kada je najukusnije bilo kod bake i deke.