Način pripreme
Rastvorite kvasac u svežem mleku.
U blender sipajte prosejano brašno, dodajte malo soli, šećer, jaje, vanilu i maslac. Uključite i mešajte, sipajte mleko i mutite dok se sastojci ne sjedine. Pospite sto sa malo brašna, sipajte dobijeno testo, mesite, oblikujte loptu i pokrijte.
Ako nemate blender možete ručno, stavite brašno u pleh, napravite udubljenje i u njega dodajte sastojke u njega, zamesite glatko testo. Ostavite jedan sat da nadođe.
Dobijeno testo podelite na dva dela, svki razvijte na okruglu i veliku koru, i uz pomoć čaše za vodu isecite krugove. U sredinu svakog napravite mali krug sa manjom čašom ili obručem.
Pospite sa malo brašna i ostavite da nadođe 15-20 minuta, doj ne počnu da rastu. Tako uradite sa svim testom. Isečke ponovo premesite i koristite.
Ugrejte ulje u tiganju i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.
Na kraju po želji pospite šećerom u prahu.