Kolač sa maslacem i jabukama

22/01/2018
"Hrskavo testo sa maslacem i svež nadev od jabuka, sa mirisom cimeta - kolač, u koji ćete se zaljubiti u toku prirpeme "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano487
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu, dodajte prašak za pecivo i maslac, isečen na kockice.

Posebno umutite 2 žumanca sa 3 supene kašike šećera, sokom od jednog limuan i korom i pomešajte sa brašnom, mesite dok ne dobijete testo od maslaca koje se mrvi, uvijte ga u foliju i stavite u frižider na jedan sat.

Jabuke oljuštite, očistite i izrendajte, istisnite rukom da se ocedite sok i stavite preostale 3 supene kašike šećera i cimet.

Izvadite testo, podelite ga na dva jednaka dela i jedan deo razvucite na koru prečnika pleha u kome ćete peći, a drugu ponovo stavite u frižider.

Namažite pleh uljem i pospite sa malo brašna, stavite razvijenu koru i sipajte smesu od jabuka.

Izvadite odvojeno testo iz frižidera i razvijte ga na koru, stavite odozgo preko jabuka, tako da ih pokrijte kao poklopac, lagano pritisnite po ivicama da se svuda spoji svuda, ako ima ivica koje vire, isecite ih i možete ih koristiti kao ukras.

Odozgo premažite umućenim žumancem i pecite na 170 stepeni 40 minuta.

Pre nego što ga izvadite, napravite glazuru od 1 šolje šećera u prahu i soka od jednog limuna.

Izvadite kolač iz rerne i odmah prelijte glazurom, kad se ohladi odozgo će se kristalizovati.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar