Seoska janija

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Seoska janija
Fotografije: Sia Ribagina
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Pripremili smo vam jednu neverovatnu seosku janiju sa ćufticama, sa kojom ćete polizati prste"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 3 glavice, crni
  • biber - 1 prstohvat
  • kumin - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • čubar - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 800 g, iz konzerve
  • peršun - 1/2 veze, svež
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • bujon - 100 ml, od povrća
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • jaja - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte mleveno meso za ćuftice tako što ga stavite u posudu i začinite bibrom, kuminom, origanom, čubrom i iseckanom glavicom luka. Oblikujte ćuftice približno iste veličine, namažite pleh maslinovim uljem i poređajte ih u njega.

Očistite preostali luk i šargarepu i isecite. Stavite ih između ćuftica u pleh i posolite. Ugrejte rernu na 180 stepeni i stavite pleh unutra.

Pecite oko 15 minuta, nakon toga izvadite, stavite paradajz iz konzerve, alevu papriku, majčinu dušicu i bosiljak, čenove belog luka i sipajte bujon. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 40 minuta.

Izvadite pleh i skinite foliju, između svake ćuftice razbijte po jedno jaje i stavite da se peče dok ne budu jaja gotova. Na kraju pospite svežim pešrunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: