Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Seoska janija od povrća

Seoska janija od povrća

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
152511k41
Seoska janija od povrća
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 4
20/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Tradicija je tradicija - s ponosom vam predstavljamo ovu seosku janiju od povrća"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, male
  • zelene paprike - 2 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • praziluk - 1 struk
  • crveni luk - 1 mala glavica
  • peršun - 1 vezica
  • pečurke - 100 g
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 2 - 3 prstohvata
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • soja sos - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite sve povrće. Dve vrste paprika očistite od semenki i isecite na ne mnogo velike kocke. Tikvice takođe.

Praziluk isecite na kolutove, a luk na polumesece. Pečurke isecite na kriške, paradajz na kocke.

U posudu isecite beli luk na pola, dodajte polovinu maslinovog ulja i malo soli i pasirajte.

U šerpi zagrejte preostalo maslinovo ulje i dinstajte pod poklopcem luk i praziluk dok ne omekšaju.

Nakon toga dodajte u janiju preostalo povrće osim paradajza.

Začinite začinima i ostavite da se krčka na slaboj vatri oko 25-30 minuta.

Dodajte pastu od belog luka i paradajz i ostavite da vri još oko 15 minuta.

Isecite peršun na sitno i stavite ga u posudu.

Pri serviranju janije od povrća pospite je u tanjirima.

Po želji možete da dodate sitan sir ili sir u ovu ukusnu seosku janiju od povrća.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti