Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom i vanilom na kremastu smesu. Dodajte ulje, prašak za pecivo i mleko, nakon toga počnite da dodajete prosejano brašno, sipajte i toplu vodu. Mešajte drvenom spatulom dok smesa ne upije brašno i vodu i dok ne dobijete homogeno, gusto testo za kolač.
Namažite kalup za tortu sa ivicama koje se otvaraju i njega sipajte smesu. Odozgo na mesta stavite od slatkog i staivte komadiće čokoalde.
Nemotje mešati ili pitati čokoladu, prosto stavljajte komade u smesu, nemojte pritiskati, zato što će pasti na dno.
Čokoaldni komadi je dobro da budu veći, ako vam je smesa dovoljno gusta, oni će se zadržati gore. Koristite kvalitetnu crnu čokoladu, mlečna će se rastopiti i nećete imati isti efekat.
Kolač pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni 40-50 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Na kraju izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi 10 minuta i po želji pospite šećerom u prahu.