Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Bela pileća supa

Bela pileća supa

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6131512k
Bela pileća supa4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Pileća supa sa belom zaprškom, koja će postati omiljena svim ljubiteljima mlečnih supi"

Potrebni sastojci

  • za supu
  • pileći file - 400 g
  • krompir - 3 komada
  • celer - 2 kriške
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • lovorov list - 1 komad
  • fida - 1 šaka
  • so
  • biber - po ukusu, mleven
  • peršun - nekoliko strukova
  • biber - 3 - 4 zrna
  • za zapršku
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 500 g
  • maslac - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite povrće - krompir i šargarepu isecite na sitnije komade, a celer - na krupne kriške. Uzmite šerpu i stavite sve sastojke za supu, bez mesa i fide, sipajte 3 litre vode i stavite na vatru. Ugrejte i ostavite da provri, nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte povrće 10 minuta.

Isecite pileće meso na komadiće, skinite šerpu sa vatre i rešetkastom kašikom pažljivo izvadite povrće. Izvadite celer i zrna bibera. Procedite bujon i vratite ga u šerpu, ponovo stavite na vatru, stavite ivice mesa u bujon i stavite povrće.

Ostavite da provri i kuvajte još 15 minuta, stavite fidu i nakon 5 minuta dodajte zapršku, napravite je od umućenih jaja sa kiselim mlekom.

Pažljivo sipajte malo od bujona tako da se poravnaju temperature i tek onda pažljivo sipajte zapršku uz neprestano mešanje. Isključite ringlu, stavie malo maslaca u supu i servirajte je toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: