Način pripreme
Namažite tri kalupa za tortu istog prečnika sa malo i pospite brašnom. Prosejte brašno i kakao u posudu, dodajte šećer, prašak za pecivo, vanilu i sodu.
U drugu posudu stavite jaja, ulje i mleko. Mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte smesu od jaja u posudu sa brašnom, dodajte toplu vodu i mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica.
Podelite smesu ravnomerno u kalupe i stavite u ugrejanu rernu da se peče na 180 stepenu oko 30 minuta. Izvadite gotove kore, ostavite da se malo ohlade i izvadite ih iz kalupa, i stavite na metalnu rešetku da se dobro ohlade.
Umutite 200 ml mleka sa jajima i brašnom dok ne dobijete glatku smesu. Preostalo mleko stavite u šerpu, stavite na vatru, dodajte šećer i maslac i ostavite da provri.
Kad krem provri, lagano i uz neprestano mešanje dodajte smesu od jaja. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica. Stavite vanilu i ostavite da se ohladi.
Mešajte za vreme hlađenja, da se ne stvori korica na površini. Izgnječite banane i stavite ih u posudu, sipajte krem i mutite mikserom dok ne dobijete homogen krem.
Poređajte tortu, stavite jednu koru na tanjir za tortu ili poslužavnik, stavite od krema, isecite banane na tanke krugove i poređajte ih na krem. Pokrijte drugom korom, stavite krem i preko poređajte komade kivija.
Izaberite sladak i zreo kivi. Pokrijte poslednjom korom, obilno sipajte preostali krem, poravnajte, namažite sa strane. Sa strane pospite čokoladnim mrvicama, a odozgo ukrasite voćem.
Ostavite tortu u frižideru na bar 6 sati. Kore budu sočne i meke, ali ako ipak odlučite, možete da ih prelijete šećernim prelivom.