Način pripreme
Isecite meso na komade i stavite ih u ekspres lonac sa šećerom, sirćetom i malo soli. Sipajte vodu do maksimuna i zatvorite šerpu.
Stavite na vatru i ostavite meso da se kuva, kad provri i šerpa indicira, smanjite vatru na umernu temperaturu i kuvajte jedan sat. Očistite luk, beli luk i šargarepu.
Sitno ih iseckajte i stavite u šerpu sa maslinovim uljem i pržite, pržite dok povrće ne omekša i dodajte paradajz pire i alevu papriku. Promešajte.
Izvadite kuvanog petla, ocedite bujon, iskidajte meso i stavite ga u šerpu sa povrćem. Sipajte bujon iz kuvanja, začinite solju, biberom i ostavite da provri.
Kad provri stavite oceđeni grašak i promešajte. Stavite brašno, malo aleve paprike i malo bujona u jednu teglu. Stavite poklopac i energično izmućkajte rukom, tako da se suvi sastojci rastvore.
Sipajte kašu u šerpu u grašak i meso, promešajte i kuvajte 15 minuta dok se sos ne zgusne.